Ana içeriğe atla
Xiaopan ile Wifi Şifre Kırma
Xiaopan, içinde barındırdığı Reaver 1.3 ve 1.4 ile en etkili wifi şifre kırma araçlarından birisidir. Kali Linux veya Backtrack 5 gibi işletim sistemlerine gerek duymadan sadece 65 mb büyüklüğündeki bu dosya sayesinde kablosuz ağlarla ilgili her türlü güvenlik ve penetration (delme, kırma) işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bunları yapabilmek için tek ihtiyacımız olan Xiaopan 0.3.8 ve Vmware Workstation’dır. Programın en güzel yanı; artık kodları elimizle herhangi bir terminale girmek zorunda kalmıyoruz. Her şey mouse (fare) yardımıyla basit bir şekilde yapılabiliyor. Örnek vermem gerekirse; mesela biz wireless adaptörümüzü monitör moduna almak için daha önce airmon-ng start wlan0 gibi bir komut kullanıyorduk. Şimdi ise tek yaptığımız gereken programda gerekli kısma girip modemi seçmek ve NEXT tuşuna basmak, kısacası her şey bu kadar kolay. İlk olarak sanal bilgisayar oluşturma programı olarak bilinen Wmware’yi yükleyeceğiz, ardından Xiaopan iso kalıbını bu uygulamayla açacağız. Zor veya kafa karıştıran bir taraf yok. Sözü fazla uzatmadan; wifi şifrelerin nasıl kolay kırabileceğini anlatmaya çalışacağım.
Gerekli Dosyalar:(indirmek için üzerlerine tıkla!)
Xiaopan 0.3.8 (Eski Olmasına Rağmen En Stabil Versiyon)
Dosya Boyutu: 65 MB
Xiaopan ile 5 Adımda Kablosuz Ağ Parolası Kırma:
Sadece kod yazarak kullanabildiğimiz Reaver, Xiaopan’da karşımıza Inflator aracı ile çıkmaktadır. Bu sayede artık tüm işlemleri çok kolay bir şekilde, kodlarla uğraşmadan halledebileceğiz. Aşağıda yer alan yönergeleri takip ederek 5 adımda wifi ağ şifrelerine ulaşmanız mümkün!
Inflator:
Xiaopan’ı açtıktan sonra ilk yapmamız gereken, Inflator‘u çalıştırmak. En üst sekmede uygulamayı çalıştırdığımızda karşımıza şaka ile karışık “Lütfen kendinizin dışındaki kablosuz ağları kırmayın” uyarısı ile karşılaşmaktayız. Bu ekranı Yes (Evet) diyerek geçiyoruz.
Wireless Adaptörümüzü Monitor Moduna Alma:
Bu kısımda kablosuz kartımızı seçmemiz gerekiyor. Karta tıkladıktan sonra yaklaşık 5-10 saniye içerisinde alt kısımda monitor mode enabled on mon0 (wlan0) mesajını alırız.
NOT: Eğer bu kısımda herhangi bir seçenek görmüyorsak sebepleri şunlardır:
Wireless adaptör bilgisayarımıza takılı değildir.
Cihaz bilgisayarımıza takılıdır, ancak VMware Workstation’da sağ alt kısımda bulnan USB işaretine basılıp CONNECT edilmemiş olabilir.
Kablosuz adaptörünüz yani kırma işlemini yaparken kullanacağınız modeminiz RTL8187 chipset değildir. Bu gibi işlemler için ALFA AWUS036H kullanmanızı öneriyorum.
Wps Pin Destekli Ağ Taraması:
Scan for WPS enabled APs tuşuna basarak wps pin destekli modemleri taratmış oluyoruz. Esasen çevrede çok fazla ağ olabilir ancak bu bölümde çıkan ağlar sadece Wi-Fi Protected Setup özelliğne sahip olanlardır. Sonrasında bu tablodan istediğimiz bir ağı seçip NEXT tuşuna basarsak kırma işleminin yapılacağı ekrana geçmiş oluruz.
Reaver 1.4 Ayarları:
Hedef ağı seçtikten sonra yukarıda bulunan ekranla karşılaşırız. Saldırı komutunun (Attack Command) bulunduğu kısımda yer alan kod otomatik bir şekilde yer alır. Burada yapmamız gereken te bir işlem vardır. O da kodun en sağına bir v eklemek! Ardından RUN tuşuna basarak kırma işlemine başlarız.
Yukarıdaki tabloda birçok ek ayar bulunmaktadır. En önemli ayar Set the delay between pin attempts‘dır. Bu kutuya eğer 60 yazıp ardından tiki işaretlerseniz, program 2 pin denemesi arasında 60 saniye bekleyecektir. Bildiğiniz gibi bazı modemler arka arkaya pin denemeleri sonucu kendisini kilitlemektedir. Hangi kırıcı programı kullandığımızın da bir önemi yok. Hatta dumpper wps pin locked hatası en çok karşılaşılan sorunlardan birisidir. Bu gibi hataları bertaraf etmek için denemeler arasına bekleme süresi koymalıyız.
Sonuç:
Run tuşuna bastıktan sonra kırma işlemi başlıyor. Bunun için ek bir terminal penceresinin açıldığını görüyorsunuz. Pin denemeleri 8-9 saate kadar sürebiliyor. Biraz şansa da bağlı. Yeri gelir 10 dakika bile sürmeyebilir. İşlem tamamladıktan sonra en alt kısımda wifi şifresi yer alıyor.
Kali Linux daha çok özelliğe sahip olduğu için 3 GB büyüklüğünde bir işletim sistemidir. Eğer basit bir program istiyorsanız bu konuda yer alan 65 mb’lık Xiaopan işinizi fazlasıyla görecektir. Üstelik Xiaopan’da Kali’deki gibi kod yazma derdiniz yok. Yukarıda görmüş olduğunuz gibi her şey oldukça basit ve tüm işlemleri mouse (fare) ile yapıyorsunuz. Kod ile uğraşmıyorsunuz!
Bu yazı ağ güvenliği eğitimi amaçlıdır.Tüm sorumluluk programı kullanan kişilere aittir.
YanıtlaSil