Yılbaşı piyangosu hileli mi?

Milli Piyango satıldı mı? Kime satıldı?

Milli Piyango İdaresi Demirören gurubuna devrildi. 10 Yıllığına kiraya verilen Milli Piyango ihalesine sadece Demirören gurubu katıldı ve Demirören-SISAL ortaklığına devrildi. 2011 Yılında medya patronluğuna soyunan Demirören gurubunun, bugüne kadar hiç zarar etmeyen devlet kurumunun ihalesini almasıyla, medyadan ettiği zararı karşılayacağı tahmin ediliyor.


Türkiye’nin belki de bugüne kadar hiç zarar etmeyen kurumlarından olan Milli Piyango dairesinin bugün ihalesi yapıldı. İhaleye bir tek Demirören gurubu katıldı. Tek başına ihaleye giren Demirören-SISAL ortaklığı 10 yıllığına Milli Piyango’nun 10 yıllığına işletmesini devraldı.
Adı uzunca yıllar “medyanın amiral gemisi” diye anıldı.
En çok satılan gazeteler, en çok izlenen televizyon kanalı, en çok izlenen haber kanalı deniyordu.
Doğan Medya Grubu’ndan söz ediyoruz...
Önce Mayıs 2011 yılında Milliyet ve Vatan gazeteleri Doğan Medya tarafından Demirören’e satıldı.
2018 Mayıs’ında da, bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Tük kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu’nun tamamı Demirören Grubu’na satıldı.

Sonra ne mi oldu?


Onlarca gazeteci işten çıkarıldı, medyadaki taşlar iktidara yarayacak şekilde yeniden dizildi.
Bu duruma kamuoyu hemen tepki verdi ve önce Hürriyet gazetesinin elinden “amiral gemisi” söylemi alındı. Gazetelerdeki tirajlar eridikçe eridi. Buna paralel olarak televizyon kanallarının da reytingleri düştükçe düştü.
Demirören Medya, gazetecilikten koptukça, okuyucu-izleyici de Demirören’in yeni medya patronluğunu yok saydı.
Peki, devletin olan Ziraat Bankası’ndan alınan kredi ile 916 milyon dolara satın alınan bu dev medyanın zarar etmesi nasıl karşılanacaktı?
Türkiye Varlık Fonu’na devredilen Milli Piyango İdaresi ihaleyle bugün 10 yıllığına kiralandı.

MİLLİ PİYANGO KİME SATILDI

‘’İhalede tek teklifi veren Demirören-SISAL ortaklığına… İhaleye sadece Demirören-SISAL ortaklığının teklif vermesi, diğer firmalara engel mi olundu şüphesini de beraberinde getirdi.
Doğan Medya’yı aldıktan sonra hızla zarara giren Demirören’in zararı yüksek kâr getirdiği belirtilen bu ihale ile giderildi.
Devlet bankasının verdiği kredi ile elde edilen medya gücü zarar edince, yine devlettin Milli Piyango İdaresi ile Demirören’in zararı karşılandı’’ denildi.

Sayıştay: Milli Piyango çekilişleri güvenli değil

Sayıştay'ın Milli Piyango İdaresi'ne ilişkin denetim raporunda, 2012'den bu yana çekilişleri televizyondan canlı yayınlamayan Milli Piyango İdaresi kusurlu bulundu. Sayıştay raporunda, Milli Piyango ve şans oyunlarının çekilişlerinin güvenilir olmadığı belirtildi.

Sosyal medyada geçen hafta yayılan görüntülerin ardından usulsüzlük ve hile iddialarıyla gündemde olan Milli Piyango'ya bir eleştiri de Sayıştay'dan geldi.


Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Milli Piyango İdaresi'ne ilişkin denetim raporunu Meclis'e sunulan Sayıştay raporunda, çekişlerin 2012'den bu yana TV'den yayınlanmadığına dikkat çekildi. Raporda Milli Piyango İdaresi kusurlu bulundu.


Sayıştay, çekilişlerin TV'de yayınlanmamasının 'güven' sorunu oluşturduğunu vurgulayarak, TRT'nin çekilişleri yayınlamaya bir an önce başlaması uyarısında bulundu.
Milli Piyango çekilişleri 2012'ye kadar para karşılığında TRT'de yayınlanıyordu. Ancak iki kurum arasında ödenecek para konusunda uzlaşmazlık çıkınca TRT 6 yıldır çekilişleri yayınlamıyor. O tarihten sonra çekilişler önce noter huzurunda ve halkın katılımıyla, ardından da, "www.millipiyango.gov.tr" adresi üzerinde canlı yayınla yapılmaya başlandı.

CHP'Lİ SERTEL: TRT'NİN CANLI YAYINLAMASI GEREKİR


TBMM KİT Komisyonu üyesi ve CHP Milletvekili Atilla Sertel, hem bilet hem de şans oyunlarında büyük ikramiyenin bazı ilçelere ‘isabet' ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:"Aslında Milli Piyango çekilişi televizyondan yayınlamak istiyor. Ancak TRT 4-5 katı fazla para talep ediyor. Sayıştay bile raporunda kuşku duyuyor, güven sorununa işaret ediyorsa vatandaş ne yapsın, ben niye kuşku duymamayım! Şeffaf ve açık değil. TRT'nin bunu canlı yayınlaması gerekir. İkisi de devlet kuruluşu, halkın sırtından geçiniyor."






MİLLİ PİYANGO HİLELİ İSE BUNA MÜSADE EDEN, İŞTİRAK EDEN, SESSİZ KALAN, ÇALAN, ÇIRPAN ALAYININ ALLAH(C.C.) TEZ ZEMANDA İNŞALLAH CEZASINI VERİR VE DÜNYA'DA BU ANDAN İTİBAREN ONLARA BİR LOKMA DAHİ YEMEK NASİP OLMAZ İNŞALLAH.BİZ İŞSİZ, FAKİR İNSANLARIN ELİNDEN UMUDUNU DAHİ ALDINIZ.HİLE FALAN YOKSA GİDİN BU HABERLERDEN DOLAYI SAYIŞTAYA HESAP SORUN!(KAYNAKLAR:https://www.kamupersoneli.net/ekonomi/milli-piyango-satildi-mi-kime-satildi-h78048.html









GÜNCELLEME

CİMERİN TARAFIMIZA YAPTIĞI AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDEDİR.
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 04.12.2019 tarihinde yapmış olduğunuz 1902828534 sayılı başvurunuz 06.03.2020 tarihinde MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:
Bazı basın yayın organlarında ve internet sitelerinde “Sayıştay’dan şok rapor: Milli Piyango çekilişleri güvenli değil” başlığıyla yayımlanan haberler ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
İdaremizce düzenlenen piyango ve sayısal oyunların çekilişleri, şans oyunları sektörüne özgü çekiliş donanımları kullanılmak suretiyle gerçekleştirilmektedir.
Şans oyunlarına ait çekilişler halkımıza ve medyaya açık olarak çekiliş heyeti tarafından ve noter gözetiminde gerçekleştirilmekte, çekilişe ilişkin tüm işlemler tutanağa bağlanmakta ve kayıt altına alınmaktadır.
Ayrıca, çekilişlerin tamamı “www.millipiyango.gov.tr” adresinden canlı olarak yayınlanmaktadır. Canlı yayını izleyemeyen vatandaşlarımızın ise arşiv kayıtlarından çekilişlerimizi her zaman izleyebilme imkânı bulunmaktadır.
Dolayısıyla, şans oyunlarına ait çekilişler şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
İdaremizin 2017 yılı Sayıştay Denetim Raporunda, haber başlığında yer verilen şekilde “Milli Piyango çekilişleri güvenli/güvenilir değil” şeklinde herhangi bir tespite yer verilmemiş, çekilişlerin şeffaf ve güvenilir olmadığı yönünde herhangi bir eleştiri yapılmamış ve çekilişler konusunda İdaremiz kusurlu bulunmamıştır.
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünün faaliyetleri İdare Müfettişleri, Sayıştay ve TBMM KİT Komisyonu tarafından her yıl periyodik olarak denetlenmekte olup, bir tek çekilişte bile usulsüzlük tespit edilmemiştir.
Milli Piyango İdaresi, halkımızın güveninden aldığı güçle ve bayilerinin fedakâr çalışmalarıyla, Türkiye’nin tanıtımına, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna, Olimpiyat oyunlarına, Savunma Sanayine, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna kaynak aktararak ülkemizin kalkınmasına önemli katkı sağlamaktadır.
Zaman zaman İdaremiz hakkında gündeme getirilen bu gibi asılsız iddialar İdaremizin kamuya aktardığı kaynakların azalmasına neden olmaktadır.
Bu kapsamda, basın ve yayın kuruluşlarından İdaremiz ile ilgili yapacakları haberlerde daha hassas ve sorumlu davranmaları beklenilmektedir.









Yorumlar